Bank Soalan UPSR + Skema Jawapan (Semua Subjek)

Bank Soalan UPSR + Skema Jawapan (Semua Subjek). Adakah anda calon Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR) 2018? Panduan buat anda khususnya pelajar Tahun Enam yang bakal menduduki Ujian Penilaian Sekolah Rendah tahun 2018. Berdasarkan kalendar UPSR yang dikeluarkan oleh Lembaga Peperiksaan Malaysia (LPM), peperiksaan bertulis UPSR 2018 akan diadakan bermula daripada 20 September hingga 27 September 2018. Bagaimana persediaan calon? Berikut adalah koleksi soalan UPSR yang boleh dijadikan rujukan buat anda. Jadual peperiksaan yang lain iaitu UPSR, PT3, STAM dan STPM boleh dirujuk Jadual Peperiksaan Awam 2018.

Bank Soalan UPSR + Skema Jawapan (Semua Subjek)

Bank Soalan UPSR + Skema Jawapan (Semua Subjek)

Berikut dikongsikan adalah koleksi bank soalan UPSR yang meliputi contoh soalan, nota semakan dan latihan. Calon dikehendaki memuat turun contoh-contoh soalan percubaan Ujian Penilaian Sekolah Rendah melalui link disediakan dalam bentuk PDF.

Koleksi Soalan UPSR 2017

● BAHASA MELAYU (Pemahaman, Penulisan)

● BAHASA INGGERIS – (Pemahaman, Penulisan)

● SAINS – Kertas 1 & Kertas 2

● MATEMATIK – Kertas 1 & Kertas 2

Koleksi Soalan UPSR 2016

● BAHASA MELAYU – (Pemahaman, Penulisan)

● BAHASA INGGERIS – (Pemahaman, Penulisan)

● SAINS – Kertas 1 & Kertas 2

● MATEMATIK – Kertas 1 & Kertas 2

Nota : Senarai bank soalan UPSR sebenar beserta skema jawapan akan ditambah dari semasa ke semasa.

INFO BERKAITAN :

Jadual Waktu Peperiksaan UPSR 2018

Semoga perkongsian tentang Bank Soalan UPSR + Skema Jawapan (Semua Subjek) ini dapat dijadikan rujukan buat semua calon Tahun Enam. Selamat menduduki peperiksaan dan moga memperolehi keputusan cemerlang dalam Ujian Penilaian Sekolah Rendah sebenar.

Penafian : Kertas soalan-soalan ini bukan hak milik www.upuonline.net dan ianya tidak dihoskan oleh pihak kami. Ianya perkongsian yang diambil dari sumber-sumber sedia ada di laman internet.

Leave a Reply

%d bloggers like this: