Semakan Keputusan UTHM Februari 2024 Online (Surat Tawaran)

Semakan Keputusan UTHM Februari 2024 Online (Surat Tawaran). Bilakah tarikh keputusan kemasukan ke UTHM? Panduan buat pelajar yang telah membuat permohonan kemasukan ke Universiti Tun Hussein Onn (UTHM) sesi Februari 2024. Untuk makluman, calon boleh membuat semakan keputusan UTHM secara atas talian (online) menerusi portal UTHM. Menurut FB UTHM, keputusan UTHM ambilan Februari 2024 akan diumumkan pada bulan Januari 2023. Bagi anda yang berjaya mendapat tawaran kemasukan ke UTHM tahniah diucapkan.

Semakan Keputusan UTHM Februari 2024 Online

Permohonan kemasukan ke UTHM ambilan kedua bagi program Ijazah Sarjana Muda telah ditutup pada bulan November 2023. Permohonan ini adalah terbuka kepada pelajar lepasan Diploma dan Setaraf dari UA/ IPTA yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia dan MQA. Selain UTHM, beberapa Universiti Awam (UA) yang lain turut menawarkan kemasukan ambilan kedua Februari/ Mac 2024 seperti UIAM, UiTM, UMK, UPSI, UTM dan UM. Permohonan UTHM seterusnya boleh dibuat melalui Permohonan UPUOnline yang dibuka setiap tahun.

Semakan Keputusan UTHM Februari 2024 Online

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang semakan keputusan UTHM termasuk memaparkan tarikh keputusan dan aplikasi online :

Tarikh Semakan:

Universiti Tun Hussein Onn Malaysia adalah merupakan Institut Pengajian Tinggi Awam yang ke-15 Malaysia. Universiti ini mengkhususkan dalam bidang kejuruteraan awam, kejuruteraan elektrik dan elektronik, pengurusan teknologi, sains komputer dan teknologi maklumat.

Tarikh Penting Kemasukan UTHM Semester 2

Berikut adalah tarikh-tarikh penting kemasukan UTHM Februari 2021 sebagai rujukan pelajar :

1. Tarikh Buka dan Ditutup Permohonan : akan dikemaskini

2. Hebahan Status Keputusan Permohonan : akan dikemaskini

3. Pendaftaran Kemasukan Program Ijazah Sarjana Muda UTHM : akan dikemaskini

Cara Semakan Kemasukan UTHM 2024 Online

Untuk semakan kemasukan ke UTHM boleh dibuat secara online di laman web https://wapps.uthm.edu.my/ppa/tawaran/

Untuk sebarang kemasukan UTHM, sila hubungi :

Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM)
86400 Parit Raja, Batu Pahat
Johor, Malaysia

No. Tel: +607-453 7000
No. Fax: +607-453 6337
Email: pro@uthm.edu.my

Tahniah kepada calon yang berjaya mendapat tawaran kemasukan ke Universiti Tun Hussein Onn Malaysia ambilan Februari 2024.

Leave a Reply