Bank Soalan PT3 + Skema Jawapan (Semua Subjek)

Bank Soalan PT3 + Skema Jawapan (Semua Subjek). Adakah anda calon Pentaksiran Tingkatan 3 (PT3)? Panduan buat anda khususnya pelajar Tingkatan Tiga yang bakal menduduki peperiksaan Pentaksiran Tingkatan 3 tahun 2020. Berdasarkan kalendar PT3 yang dikeluarkan oleh Lembaga Peperiksaan Malaysia (LPM) , Peperiksaan bertulis Pentaksiran Tingkatan 3 tahun 2018 akan diadakan bermula daripada 8 Oktober hingga 11 Oktober 2018. Bagaimana persediaan calon? Berikut adalah koleksi soalan PT3 yang boleh dijadikan rujukan buat anda. Jadual peperiksaan yang lain iaitu UPSR, PT3, STAM dan STPM boleh dirujuk Jadual Peperiksaan Awam.

Bank Soalan PT3 + Skema Jawapan (Semua Subjek)

Bank Soalan PT3 + Skema Jawapan (Semua Subjek)

Berikut dikongsikan adalah koleksi soalan PT3 yang meliputi contoh soalan, nota semakan dan latihan. Calon dikehendaki memuat turun contoh-contoh soalan percubaan PT3 melalui link disediakan dalam bentuk PDF.

Koleksi Soalan PT3 2017 + Skema Jawapan

1. BAHASA MELAYU

2. BAHASA INGGERIS

3. AGAMA ISLAM

4. SEJARAH

5. GEOGRAFI

6. MATEMATIK

7. BAHASA ARAB

Nota : Senarai bank soalan peperiksaan sebenar PT3 beserta skema jawapan akan ditambah dari semasa ke semasa.

INFO BERKAITAN : Jadual Waktu Peperiksaan Pentaksiran Tingkatan 3 2020

Selamat menduduki peperiksaan dan semoga memperolehi keputusan cemerlang dalam peperiksaan Pentaksiran Tingkatan 3 sebenar.

Penafian : Kertas soalan-soalan ini bukan hak milik www.upuonline.net dan ianya tidak dihoskan oleh pihak kami. Ianya perkongsian yang diambil dari sumber-sumber sedia ada di laman internet.

Leave a Reply