Permohonan Bantuan Persekolahan Baitulmal 2023 (WP Labuan) MAIWP

Permohonan Bantuan Persekolahan Baitulmal 2023 (WP Labuan) MAIWP. Bilakah tarikh permohonan bantuan am persekolahan tahun 2023? Berita baik buat anda yang bermastautin dan menetap di Wilayah Persekutuan Labuan yang ingin membuat permohonan bantuan persekolahan Baitulmal. Untuk makluman, Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) mempelawa kepada anda yang berkelayakan untuk memohon Bantuan Am Persekolahan Baitulmal tahun 2021 bagi Wilayah Persekutuan Labuan. Permohonan ini boleh dibuat secara online di laman web rasmi MAIWP bermula daripada 21 Januari sehingga 26 Februari 2021

Permohonan Bantuan Persekolahan Baitulmal 2023 (WP Labuan) MAIWP

Permohonan Bantuan Persekolahan Baitulmal 2023 (WP Labuan) MAIWP

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang Bantuan Am Persekolahan Baitulmal MAIWP termasuk memaparkan syarat kelayakan, tarikh dan aplikasi permohonan :

Tarikh Permohonan : 21 Januari – 26 Februari 2021

Syarat Kelayakan Bantuan Persekolahan Baitulmal 2021

Antara syarat-syarat kelayakan Bantuan Am Persekolahan Baitulmal bagi Wilayah Persekutuan Labuan adalah seperti berikut:

  1. Beragama Islam
  2. Pelajar sekolah rendah dan sekolah menengah
  3. Tidak mendapat tajaan biasiswa daripada mana-mana pihak
  4. Bermastautin di WP Labuan sekurang-kurangnya 1 tahun dan masih menetap.
  5. Pelajar mestilah bersekolah di sekolah bantuan penuh kerajaan atau sekolah agama kerajaan negeri atau sekolah agama yang berdaftar dengan Jabatan Agama Islam Negeri-Negeri
  6. Tertakluk kepada pengiraan had kifayah yang telah ditetapkan
Permohonan Bantuan Persekolahan Baitulmal 2020 (WP Labuan) MAIWP

Cara Permohonan Bantuan Am Persekolahan Baitulmal Labuan Online

  1. Bagi pelajar bersekolah di Wilayah Persekutuan Labuan, borang permohonan boleh diperolehi daripada Guru Biasiswa Baitulmal yang dilantik di sekolah masing-masing.
  2. Bagi pelajar bersekolah di Luar Wilayah Persekutuan Labuan, borang permohonan boleh diperolehi di Unit Akademik, Zakat Fitrah & Sumber Am, Blog 4, Tingkat 13, Kompleks Ujana Kewangan, Wilayah Persekutuan Labuan.

Sebarang pertanyaan lanjut, sila layari ke laman web rasmi MAIWP https://www.maiwp.gov.my/ atau terus ke FB Rasmi Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan Labuan.

Semoga anda berjaya mendapat tawaran bantuan am persekolahan ini.

Leave a Reply

%d bloggers like this: