Permohonan KUIS 2021 Online (Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor)

Permohonan KUIS 2021 Online (Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor). Berminat melanjutkan pengajian ke KUIS? Panduan buat anda yang ingin meneruskan pengajian ke Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS) tahun 2021. Untuk makluman, KUIS merupakan universiti swasta di bawah Majlis Agama Islam Selangor. Bagi anda yang berkelayakan boleh membuat permohonan kemasukan ke KUIS secara online dengan mengisi borang permohonan di laman web rasmi KUIS.

Permohonan KUIS 2021 Online (Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor)

Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor atau lebih dikenali sebagai KUIS merupakan universiti milik penuh Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) dan berdaftar di bawah Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia. Kolej Universiti ini terletak di pekan Bandar Seri Putra, Kajang, Selangor. KUIS menawarkan program pengajian di peringkat Asasi, Diploma, Ijazah Sarjana Muda, Sarjana dan PH.D yang diperakui oleh MQA.

Permohonan KUIS 2021 Online (Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor)

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang kemasukan ke Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor termasuk memaparkan syarat kelayakan dan aplikasi permohonan :

Syarat Kemasukan KUIS

Sebelum membuat permohonan, sila rujuk syarat kemasukan ke KUIS bagi bidang pengajian masing-masing. Pemohon boleh menyemak syarat kemasukan di laman http://www.kuis.edu.my/v4/kemasukan/program-pengajian

Cara Permohonan Kemasukan KUIS Online

a. Untuk permohonan boleh dibuat secara online di laman web rasmi http://eadmission.kuis.edu.my/

Sebarang pertanyaan lanjut tentang kemasukan KUIS, sila hubungi ;

Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS)
Bandar Seri Putra
43000 Kajang,
Selangor, MALAYSIA
No. Tel: +603 8911 7000
No. Faks: +603 8926 8462
email: info@kuis.edu.my

BACA JUGA : Senarai Universiti Swasta di Malaysia

Leave a Reply