Permohonan Kemasukan UPM 2023 Lepasan STPM/ Setaraf

Permohonan Kemasukan UPM 2023 Lepasan STPM/ Setaraf. Berminat menyambung pengajian ke Universiti Putra Malaysia? Panduan buat pelajar lepasan STPM, Diploma, Matrikulasi dan Asasi yang ingin melanjutkan pengajian di Universiti Putra Malaysia (UPM). Untuk makluman, bagi anda yang memenuhi syarat kelayakan boleh membuat permohonan kemasukan ke Universiti Putra Malaysia sesi akademik 2020/2021 bagi program Diploma, Ijazah Sarjana Muda, Sarjana dan Kedoktoran. Pemohon boleh membuat permohonan kemasukan UPM secara online di laman web UPU.

Permohonan Kemasukan UPM 2023 Lepasan STPM/ Setaraf

Universiti Putra Malaysia (UPM) dikenali sebagai Universiti Pertanian Malaysia merupakan salah satu Universiti Awam di Malaysia yang terletak di Selangor. Kampus utama UPM terletak di Serdang, Selangor dan kampus cawangan pula di Bintulu. UPM turut disenaraikan salah sebuah daripada 5 universiti di Malaysia yang bertaraf universiti penyelidikan.

Permohonan Kemasukan UPM 2023 Lepasan STPM/ Setaraf

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang kemasukan ke Universiti Putra Malaysia termasuk memaparkan syarat kelayakan, senarai program dan aplikasi permohonan :

Syarat Kemasukan UPM 2023

Antara syarat-syarat kemasukan Universiti Putra Malaysia adalah seperti berikut :

Semakan syarat kemasukan ke UPM untuk lepasan SPM/ Setaraf dan STPM/ Setaraf boleh disemak secara online di laman web https://upm.edu.my/akademik

ARTIKEL BERKAITAN : Syarat Am dan Khas Program Kemasukan UPM

Cara Permohonan Kemasukan Universiti Putra Malaysia Online

Bagi anda yang berminat dan berkelayakan hendaklah membuat permohonan kemasukan ke UPM secara online di laman http://upu.mohe.gov.my/

BACA JUGA : Senarai Universiti Awam Pengambilan Kedua

Leave a Reply

%d bloggers like this: