Permohonan SMKA KRK KAA SABK 2021 Tingkatan 1 (Sekolah Kawalan)

Permohonan SMKA KRK KAA SABK 2021 Tingkatan 1 (Sekolah Kawalan). Berminat melanjutkan pengajian ke Sekolah Kawalan? Panduan buat ibu bapa/ penjaga yang ingin membuat permohonan kemasukan ke Sekolah Kawalan ambilan 2021 bagi anak-anak mereka. Untuk makluman, bagi anda yang berkelayakan boleh memohon Sekolah Kawalan Tingkatan 1 2021 bagi kemasukan SMKA KRK KAA SABK dijangka akan dibuka pada bulan September 2020. Mulai tahun 2018, permohonan secara dalam talian (online) di Sistem Pendaftaran Atas Talian (SPATKPM) tidak digunapakai lagi. Bagi anak anda yang berminat boleh membuat permohonan melalui Borang Manual edaran daripada Jabatan Pelajaran Negeri atau dapatkan di sekolah masing-masing.

Permohonan SMKA KRK KAA SABK 2021 Tingkatan 1 (Sekolah Kawalan)

Sekolah Kawalan Menengah adalah terdiri daripada Sekolah Menengah Kebangsaan Agama (SMKA), Sekolah Agama Bantuan Kerajaan (SABK), Kelas Aliran Agama (KAA) dan Kelas Rancangan Khas (KRK). Murid akan diedarkan borang permohonan oleh pihak sekolah dan boleh dapatkan borang daripada guru kelas masing-masing.

Permohonan SMKA KRK KAA SABK 2021 Tingkatan 1 (Sekolah Kawalan)

Berikut dikongsikan adalah maklumat  tentang kemasukan sekolah kawalan tingkatan 1 SMKA SABK KAA JRK termasuk memaparkan tarikh dan aplikasi permohonan :

Tarikh Permohonan : akan dikemaskini

Cara Mohon Sekolah Kawalan Tingkatan 1 2021

Bagi anda yang berminat melanjutkan pengajian di SMKA, KRK, KAA dan SABK bagi kemasukan tingkatan satu tahun 2021 boleh dibuat melalui Borang Manual edaran daripada Jabatan Pelajaran Negeri atau menerusi sekolah masing-masing.

Semakan Keputusan Tawaran Sekolah Kawalan 2021

Hebahan dan tawaran kemasukan ke Sekolah Kawalan boleh disemak melalui laman web Pejabat Pendidikan Daerah yang menguruskan permohonan anda. Bagi calon yang berjaya permohonan hendaklah membuat cetakan surat tawaran untuk masa pendaftaran.

INFO BERKAITAN :

Semoga anak-anak anda berjaya ditawarkan kemasukan ke Sekolah Kawalan ambilan 2021.

One Response

  1. SITI SARAH BT MAT TARMIZI December 7, 2018

Leave a Reply

%d bloggers like this: