Permohonan Sekolah Kawalan Tingkatan 1 2020 SMKA KRK KAA SABK

Permohonan Sekolah Kawalan Tingkatan 1 2020 SMKA KRK KAA SABK. Panduan buat ibu bapa/ penjaga yang ingin membuat permohonan kemasukan Sekolah Kawalan Tingkatan 1 ambilan 2020 bagi anak-anak mereka. Untuk makluman, permohonan Sekolah Kawalan Tingkatan 1 2019 bagi kemasukan SMKA KRK KAA SABK dijangka akan dibuka pada bulan September 2018. Mulai tahun 2018, permohonan secara dalam talian (online) di Sistem Pendaftaran Atas Talian (SPATKPM) tidak digunapakai lagi. Bagi anak anda yang berminat boleh membuat permohonan melalui Borang Manual edaran daripada Jabatan Pelajaran Negeri atau dapatkan di sekolah masing-masing.

Untuk pengetahuan, Sekolah Kawalan Menengah adalah terdiri daripada Sekolah Menengah Kebangsaan Agama (SMKA), Sekolah Agama Bantuan Kerajaan (SABK), Kelas Aliran Agama (KAA) dan Kelas Rancangan Khas (KRK). Murid akan diedarkan borang permohonan oleh pihak sekolah dan boleh dapatkan borang daripada guru kelas masing-masing.

Permohonan Sekolah Kawalan Tingkatan 1 2020 SMKA KRK KAA SABK

Berikut dikongsikan adalah maklumat  tentang kemasukan sekolah kawalan tingkatan 1 SMKA SABK KAA JRK termasuk memaparkan tarikh dan aplikasi permohonan :

Tarikh Permohonan : September hingga Oktober 2018

Cara Permohonan Sekolah Kawalan Tingkatan 1 2019

Bagi anda yang berminat melanjutkan pengajian di SMKA, KRK, KAA dan SABK bagi kemasukan tingkatan satu tahun 2019 boleh dibuat melalui Borang Manual edaran daripada Jabatan Pelajaran Negeri atau menerusi sekolah masing-masing.

INFO BERKAITAN :

● Semakan Keputusan Sekolah Kawalan 2019 Online

Semoga anak-anak anda berjaya ditawarkan kemasukan ke Sekolah Kawalan ambilan 2020.

One Response

  1. SITI SARAH BT MAT TARMIZI December 7, 2018

Leave a Reply

%d bloggers like this: