Permohonan UniMAP 2023 Online Universiti Malaysia Perlis (Second Intake)

Permohonan UniMAP 2023 Online Universiti Malaysia Perlis (Second Intake). Berminat menyambung pengajian ke UniMAP? Panduan buat pelajar lepasan SPM, STPM, Matrikulasi dan Asasi yang ingin melanjutkan pengajian di Universiti Malaysia Perlis (UniMAP). Untuk makluman, bagi anda yang memenuhi syarat kelayakan boleh membuat permohonan kemasukan ke Universiti Malaysia Perlis sesi akademik 2022/2023 bagi program Diploma dan Ijazah. Pemohon boleh membuat permohonan kemasukan UniMAP secara online di laman web UPU.

Permohonan UniMAP 2023 Online Universiti Malaysia Perlis (Second Intake)

Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) merupakan salah satu Universiti Awam di Malaysia yang terletak di Perlis. UniMAP sebelum ini dikenali sebagai Kolej Universiti Kejuruteraan Utara Malaysia menawarkan 6 program Diploma, 37 program Ijazah Sarjana Muda, 20 program Sarjana dan 12 program Doktor Falsafah.

Permohonan UniMAP 2023 Online Universiti Malaysia Perlis (Second Intake)

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang kemasukan ke Universiti Malaysia Perlis termasuk memaparkan syarat kelayakan, senarai program dan aplikasi permohonan :

Syarat Kemasukan UniMAP 2023

Antara syarat-syarat kemasukan Universiti Malaysia Perlis adalah seperti berikut :

Semakan syarat kemasukan ke UniMAP untuk lepasan SPM/ Setaraf dan STPM/ Setaraf boleh disemak secara online di laman web https://www.unimap.edu.my.

ARTIKEL BERKAITAN : Syarat Am dan Khas Program Kemasukan UniMAP

Cara Permohonan Kemasukan Universiti Malaysia Perlis Online

Bagi anda yang berminat dan berkelayakan hendaklah membuat permohonan kemasukan ke UniMAP secara online di http://upu.mohe.gov.my/

INFO BERKAITAN : Senarai Universiti Awam Pengambilan Kedua

One Response

  1. MUHAMMAD HISYAMUDDIN BIN HAMAT November 20, 2021

Leave a Reply

%d bloggers like this: