Permohonan UniMAP 2020 Online Lepasan SPM/ STPM

Permohonan UniMAP 2020 Online Lepasan SPM/ STPM. Berminat menyambung pengajian ke UniMAP? Panduan buat pelajar lepasan SPM, STPM, Matrikulasi dan Asasi yang ingin melanjutkan pengajian di Universiti Malaysia Perlis (UniMAP). Untuk makluman, bagi anda yang memenuhi syarat kelayakan boleh membuat permohonan kemasukan ke Universiti Malaysia Perlis sesi akademik 2020/2021 bagi program Diploma dan Ijazah. Pemohon boleh membuat permohonan kemasukan UniMAP secara online di laman web UPU.

Permohonan UniMAP 2020 Online Lepasan SPM/ STPM

Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) merupakan salah satu Universiti Awam di Malaysia yang terletak di Perlis. UniMAP sebelum ini dikenali sebagai Kolej Universiti Kejuruteraan Utara Malaysia menawarkan 6 program Diploma, 37 program Ijazah Sarjana Muda, 20 program Sarjana dan 12 program Doktor Falsafah.

Permohonan UniMAP 2020 Online Lepasan SPM/ STPM

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang kemasukan ke Universiti Malaysia Perlis termasuk memaparkan syarat kelayakan, senarai program dan aplikasi permohonan :

Syarat Kemasukan UniMAP 2020

Antara syarat-syarat kemasukan Universiti Malaysia Perlis adalah seperti berikut :

Semakan syarat kemasukan ke UniMAP untuk lepasan SPM/ Setaraf dan STPM/ Setaraf boleh disemak secara online di laman web https://www.unimap.edu.my.

Artikel Berkaitan : Syarat Am dan Khas Program Kemasukan UniMAP

Cara Permohonan Kemasukan Universiti Malaysia Perlis 2020 Online

Bagi anda yang berminat dan berkelayakan hendaklah membuat permohonan kemasukan ke UniMAP secara online di http://upu.mohe.gov.my/

INFO BERKAITAN : Senarai Universiti Awam Pengambilan Kedua

Semoga anda berjaya mendapat tawaran kemasukan ke Universiti Malaysia Perlis sesi 2020/2021.

Leave a Reply