Permohonan UNITAR 2021 Online (Universiti Antarabangsa UNITAR)

Permohonan UNITAR 2021 Online (Universiti Antarabangsa UNITAR). Berminat melanjutkan pengajian ke UNITAR? Panduan buat anda yang ingin meneruskan pengajian ke Universiti Antarabangsa UNITAR tahun 2020. Untuk makluman, UNITAR merupakan antara universiti swasta yang terkemuka di Malaysia. Bagi anda yang berkelayakan boleh membuat permohonan kemasukan ke UNITAR secara online dengan mengisi borang permohonan di laman web rasmi UNITAR.

Permohonan UNITAR 2021 Online (Universiti Antarabangsa UNITAR)

Universiti Antarabangsa UNITAR atau lebih dikenali sebagai UNITAR adalah sebuah universiti berwawasan dan mapan dan salah satu universiti swasta perintis di Malaysia. UNITAR menawarkan 36 program akademik yang terdiri daripada peringkat Asasi, Diploma, Sarjana Muda, Sarjana dan Doktor Falsafah.

Permohonan UNITAR 2021 Online (Universiti Antarabangsa UNITAR)

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang kemasukan ke Universiti Antarabangsa UNITAR termasuk memaparkan syarat kelayakan dan aplikasi permohonan :

Syarat Kemasukan UNITAR

Sebelum membuat permohonan, sila rujuk syarat kemasukan ke UNITAR bagi bidang pengajian masing-masing. Pemohon boleh menyemak syarat kemasukan di laman https://www.unitar.my/

Cara Permohonan Universiti Antarabangsa UNITAR Online

a. Permohonan dalam talian dibuka sepanjang tahun. Pemohon boleh membuat permohonan secara atas talian atau mengisi borang permohonan di https://www.unitar.my/my/.

b. Calon boleh memohon program pilihan mereka dengan mengklik butang ‘Mohon Sekarang’.

c. Sila isi maklumat yang diperlukan dan tekan butang ‘Hantar’.

Sebarang keterangan lanjut tentang kemasukan UNITAR, sila hubungi :

3-01A Level 2, Tierra Crest,
Jalan SS6/3, Kelana Jaya,
47301, Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan, Malaysia.
No. Tel: +603 7627 7200
Web: https://www.unitar.my/

BACA JUGA : Senarai Universiti Swasta di Malaysia

Leave a Reply