Tarikh Konvokesyen GMI 2023 German-Malaysian Institute (Semakan & Jadual Sidang)

Tarikh Konvokesyen GMI 2023 German-Malaysian Institute (Semakan & Jadual Sidang). Bilakah tarikh konvokesyen German-Malaysian Institute terkini? Panduan buat graduan German-Malaysian Institute (GMI) yang ingin ketahui jadual konvokesyen GMI tahun 2023. Untuk makluman, Istiadat Konvokesyen German-Malaysian Institute tahun 2023 edisi ke-29 akan diadakan bermula pada 18 November 2023 di Feisol Hassan Halle, GMI. Graduan boleh menyemak jadual konvokesyen GMI secara dalam talian melalui laman web https://convocation.gmi.edu.my.

Tarikh Konvokesyen GMI 2023 German-Malaysian Institute (Semakan & Jadual Sidang)

Tarikh Konvokesyen GMI 2023 German-Malaysian Institute (Semakan & Jadual Sidang)

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang Konvokesyen German-Malaysian Institute termasuk memaparkan jadual, kadar bayaran dan semakan status:

Apa Itu Konvokesyen?

Konvokesyen adalah merupakan majlis rasmi universiti yang gemilang dengan istiadat dan amat bermakna kepada setiap pelajar. Ianya merupakan majlis penganugerahan ijazah akademik dari universiti kepada pelajar yang telah menamatkan pengajiannya.

Kadar Bayaran Yuran Istiadat Konvokesyen GMI

Yuran konvokesyen GMI dikenakan sebanyak RM350 sebelum atau pada 4 November 2023. Manakala, ​graduan yang tidak menghadiri konvokesyen, dikehendaki membuat bayaran sebanyak RM150 bagi kos folder, skrol dan transkrip.​

Kaedah pembayaran hendaklah menggunakan perbankan elektronik ke akaun GMI CIMB dengan emel resit bayaran ke alamat fin.counter@gmi.edu.my.

Jadual Konvokesyen GMI 2023

Bagi graduan yang terlibat dalam konvokesyen German-Malaysian Institute boleh menyemak jadual sidang secara online di laman web https://convocation.gmi.edu.my

  • Tarikh: 18 November 2023
  • Lokasi: Feisol Hassan-Halle, German-Malaysian Institute

Untuk dapatkan keterangan lanjut sila emel ke academic@gmi.edu.my atau hubungi di talian 03 89219110/ 03 89219160.

Tahniah kepada para siswazah yang dapat menamatkan pengajian di dalam majlis konvokesyen!

BACA JUGA: Tarikh Konvokesyen Universiti Awam

Leave a Reply

%d bloggers like this: