Bank Soalan SPM + Skema Jawapan (Semua Subjek)

Bank Soalan SPM + Skema Jawapan (Semua Subjek). Adakah anda calon Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)? Panduan buat anda khususnya pelajar Tingkatan Lima yang bakal menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia tahun 2020. Berdasarkan kalendar SPM yang dikeluarkan oleh LPM, Peperiksaan bertulis Sijil Pelajaran Malaysia 2018 akan diadakan bermula daripada 13 November hingga 13 Disember 2018. Bagaimana persediaan calon? Berikut adalah koleksi bank soalan SPM yang boleh dijadikan rujukan buat anda. Jadual peperiksaan yang lain iaitu UPSR, PT3, STAM dan STPM boleh dirujuk Jadual Peperiksaan Awam.

Bank Soalan SPM + Skema Jawapan (Semua Subjek)

Bank Soalan SPM + Skema Jawapan (Semua Subjek)

Berikut dikongsikan adalah koleksi soalan peperiksaan SPM yang meliputi contoh soalan, nota semakan dan latihan. Calon dikehendaki memuat turun contoh-contoh soalan sebenar SPM melalui link yang disediakan dalam bentuk PDF. Soalan ini diambil daripada peperiksaan SPM tahun sebelum-sebelum ini sehingga sekarang.

Soalan SPM 2016

● BAHASA MELAYU – Kertas 1

● BAHASA INGGERIS – Kertas 1 + Kertas 2

Soalan SPM 2015

● BAHASA MELAYU – Kertas 1 & 2

● BAHASA INGGERIS – Kertas 1 & 2

● SAINS – Kertas 1 & 2

● SEJARAH – Kertas 1, 2 & 3

● MATEMATIK – Kertas 1 & 2

● MATEMATIK TAMBAHAN

● BAHASA ARAB – Kertas 1 + Kertas 2

Nota : Senarai soalan-soalan peperiksaan sebenar SPM beserta skema jawapan akan ditambah dari semasa ke semasa.

INFO BERKAITAN :

○ Koleksi Soalan SPM Sebenar (Semua Subjek)

○ Koleksi Soalan Peperiksaan Percubaan SPM SBP MRSM 2018

○ Koleksi Soalan Percubaan SPM 2018 + Skema Jawapan (Seluruh Negeri)

Semoga perkongsian tentang Koleksi Bank Soalan SPM ini dapat dijadikan rujukan buat calon Tingkatan Lima. Selamat menduduki peperiksaan dan moga anda memperolehi keputusan cemerlang dalam peperiksaan sebenar.

Penafian : Kertas soalan-soalan ini bukan hak milik www.upuonline.net dan ianya tidak dihoskan oleh pihak kami. Ianya perkongsian yang diambil dari sumber-sumber sedia ada di laman internet.

Leave a Reply

%d bloggers like this: