Permohonan Biasiswa Yayasan Selangor 2024 Online (Semakan Keputusan)

Permohonan Biasiswa Yayasan Selangor 2024 Online. Panduan buat pelajar yang mengikuti pengajian dalam peringkat Diploma dan Ijazah Sarjana Muda di Institusi Pengajian Tinggi Awam​​ (IPTA) dan Institusi Pengajian Tinggi Swasta. Untuk makluman, Yayasan Selangor mempelawa kepada​​ kepada​​ ​​pelajar-pelajar​​ yang berkelayakan untuk memohon biasiswa Yayasan Selangor yang mengikuti pengajian tahun 2023. Pemohon perlu mengisi borang permohonan pinjaman Yayasan Selangor menerusi laman web Yayasan Selangor apabila iklan tawaran dikeluarkan.

Permohonan Biasiswa Yayasan Selangor 2024 Online (Borang)

Permohonan Biasiswa Yayasan Selangor 2024 Online (Semakan Keputusan)

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang Biasiswa Yayasan Selangor termasuk memaparkan tarikh, syarat kelayakan dan cara permohonan :

Tarikh Permohonan :

Syarat Kelayakan Biasiswa Yayasan Selangor 2023

Antara syarat-syarat kelayakan Biasiswa Yayasan Selangor adalah seperti berikut :

  • Pemohon​​ / Ibu / Bapa lahir di Selangor atau​​ telah bermastautin di Negeri Selangor lebih daripada 10 tahun.
  • Tidak menerima sebarang Pinjaman atau lain-lain bantuan kewangan dari​​ mana-mana organisasi dalam atau Luar Negara.​​
  • Pengajian​​ SEPENUH MASA​​ sahaja.

Cara Permohonan Biasiswa Yayasan Selangor Online

  1. Borang Permohonan​​ Pinjaman​​ Pelajaran​​ Yayasan Selangor boleh diperolehi​​ melalui​​ laman​​ web rasmi Yayasan Selangor​​ http//www.yayasanselangor.org.my
  2. Borang permohonan​​ hendaklah diisi dengan lengkap mengikut panduan yang telah disediakan. Kegagalan pemohon melengkapkan butir-butir yang dikehendaki tidak akan diterima.
  3. Pengesahan taraf bermastautin hendaklah disahkan daripada pihak – pihak yang berkaitan di ruangan yang telah disediakan.
  4. Borang yang telah lengkap diisi dan dilampirkan dengan salinan dokumen yang​​ diperlukan hendaklah di hantar ke Bahagian Pembiayaan Pendidikan Yayasan Selangor​​ sebelum​​ 31 MAC 2019.

Semakan Keputusan Biasiswa Yayasan Selangor 2020

Bagi pemohon yang berjaya di dalam sesi temuduga sahaja akan ditawarkan Pinjaman Pelajaran Yayasan Selangor. Keputusan permohonan akan dimaklumkan menerusi emel atau laman web www.yayasanselangor.org.my.

Sebarang​​ pertanyaan, pengambilan dan penyerahan borang​​ adalah seperti​​ di alamat​​​​ berikut​​ :​​ –

BAHAGIAN PEMBIAYAAN PENDIDIKAN
YAYASAN SELANGOR
TINGKAT 17, MENARA YAYASAN SELANGOR
NO. 18A, PERSIARAN BARAT
46000 PETALING JAYA
SELANGOR DARUL EHSAN

BACA JUGA: Senarai Bantuan Kewangan Pelajar IPT

Leave a Reply