Permohonan Biasiswa Yayasan Selangor 2019 Online

Permohonan Biasiswa Yayasan Selangor 2019 Online. Panduan buat pelajar yang mengikuti pengajian dalam peringkat Diploma dan Ijazah di Institusi Pengajian Tinggi Awam​​ (IPTA) dan Institusi Pengajian Tinggi Swasta (IPTS)​​. Untuk makluman menerusi portal Yayasan Selangor mempelawa kepada​​ kepada​​ ​​pelajar-pelajar​​ yang berkelayakan untuk memohon biasiswa Yayasan Selangor 2019. Permohonan ini boleh dibuat secara online di laman web Yayasan Selangor sehingga tarikh tutup permohonan pada 30 Mac 2019.

Permohonan Biasiswa Yayasan Selangor 2019 Online

Permohonan Biasiswa Yayasan Selangor 2019 Online

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang Biasiswa Yayasan Selangor termasuk memaparkan syarat kelayakan dan cara permohonan :

Syarat Kelayakan Biasiswa Yayasan Selangor

  • Pemohon​​ / Ibu / Bapa lahir di Selangor atau​​ telah bermastautin di Negeri Selangor lebih daripada 10 tahun.
  • Tidak menerima sebarang Pinjaman atau lain-lain bantuan kewangan dari​​ mana-mana organisasi dalam atau Luar Negara.​​
  • Pengajian​​ SEPENUH MASA​​ sahaja.

Cara Permohonan Biasiswa Yayasan Selangor 2019 Online

  1. Borang Permohonan​​ Pinjaman​​ Pelajaran​​ Yayasan Selangor boleh diperolehi​​ melalui​​ laman​​ web rasmi Yayasan Selangor​​ http//www.yayasanselangor.org.my
  2. Borang permohonan​​ hendaklah diisi dengan lengkap mengikut panduan yang telah disediakan. Kegagalan pemohon melengkapkan butir-butir yang dikehendaki tidak akan diterima.
  3. Pengesahan taraf bermastautin hendaklah disahkan daripada pihak – pihak yang berkaitan di ruangan yang telah disediakan.
  4. Borang yang telah lengkap diisi dan dilampirkan dengan salinan dokumen yang​​ diperlukan hendaklah di hantar ke Bahagian Pembiayaan Pendidikan Yayasan Selangor​​ sebelum​​ 31 MAC 2019.

Sebarang​​ pertanyaan, pengambilan dan penyerahan borang​​ adalah seperti​​ di alamat​​​​ berikut​​ :​​ –

Bahagian​​ Pembiayaan Pendidikan

Tingkat 17, Menara Yayasan Selangor

No.18A, Persiaran Barat

46000 Petaling Jaya

Selangor Darul Ehsan

Tel: 03-76691​​ 237/188/243

Faks: 03-7954 1862 ​​​​

Semoga anda berjaya mendapat tawaran biasiswa Yayasan Selangor ini untuk pengajian anda.

Leave a Reply

%d bloggers like this: