Permohonan Skim Biasiswa Pelajaran Baitulmal 2023 MAIPK (Borang)

Permohonan Skim Biasiswa Pelajaran Baitulmal 2023 MAIPK (Borang). Panduan buat pelajar Sekolah Menengah yang ingin membuat permohonan pinjaman pelajaran atau bantuan biasiswa. Untuk makluman menerusi portal MAIPk, sukacitanya MAIPk akan membuka tawaran Skim Biasiswa Pelajaran Baitulmal khusus bagi pelajar Tingkatan 4 dan Tingkatan 5 bagi sesi persekolahan 2023. Tawaran ini terbuka kepada pelajar yang cemerlang di bawah asnaf Fakir dan Miskin seluruh negeri PERAK. Permohonan ini boleh dibuat dengan mendapatkan borang di mana-mana Pejabat Pentadbiran Daerah MAIPK seluruh negeri PERAK bermula pada 15 Disember 2020 sehingga 31 Januari 2021.

Permohonan Skim Biasiswa Pelajaran Baitulmal 2023 MAIPK Online

Bagi Anak-anak asnaf yang berkelayakan boleh membuat permohonan Skim Biasiswa Pelajaran Baitulmal MAIPk dimana anda akan dibiayai dari tingkatan 1 hingga tingkatan 5 dengan pembiayaan berjumlah RM 1,000.00 seorang/setahun dengan syarat mereka mestilah mengekalkan kecemerlangan dalam pendidikan.

Permohonan Skim Biasiswa Pelajaran Baitulmal 2023 MAIPK (Borang)

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang Skim Biasiswa Pelajaran Baitulmal MAIPK termasuk memaparkan syarat kelayakan, aplikasi permohonan dan cara hubungi :

Syarat Skim Biasiswa Pelajaran Baitulmal MAIPk

Antara syarat-syarat kelayakan Skim Biasiswa Pelajaran Baitulmal MAIPK adalah seperti berikut :

1. Bermastautin di negeri Perak.

2. Asnaf fakir dan miskin.

3. Hanya kepada pelajar Tingkatan 4 dan Tingkatan 5.

Cara Mohon Skim Biasiswa Pelajaran Baitulmal MAIPK 2021

Ibu bapa atau penjaga boleh dapatkan borang permohonan Biasiswa Pelajaran Baitulmal MAIPK di mana-mana Pejabat Pentadbiran Daerah MAIPK seluruh negeri PERAK.

Sebarang pertanyaan lanjut boleh berhubung menerusi :

Alamat : Tingkat 1, Kompleks Islam Darul Ridzuan, Jalan Panglima Bukit Gantang Wahab, 30000 Ipoh, Perak

No. Telefon : 05 208 4000
No. Fax : 05 241 4257
Emel : korporat@maiamp.gov.my

Sumber

Leave a Reply

%d bloggers like this: