Semakan Keputusan Kolej Komuniti 2021 Online (Lepasan SPM)

Semakan Keputusan Kolej Komuniti 2021 Online. Bilakah tarikh semakan keputusan Kolej Komuniti? Panduan buat calon yang telah membuat permohonan kemasukan ke Kolej Komuniti ambilan 2020 bagi lepasan SPM/ SKM. Untuk makluman menurut Jabatan Pengajian Tinggi, calon boleh semak keputusan Kolej Komuniti ambilan 2020 boleh disemak secara dalam talian (online) pada bulan Mac 2020. Semakan keputusan boleh disemak terus di laman web http://upu.mohe.gov.my. Bagi pengambilan Disember 2020, pemohon boleh menyemak tawaran kemasukan di laman sesawang Jabatan Pendidikan Kolej Komuniti.

Semakan Keputusan Kolej Komuniti 2021 Online

Selain semakan tawaran Kolej Komuniti, pemohon juga boleh membuat semakan keputusan UPU untuk kemasukan Universiti Awam/ Politeknik Premier di portal web UPU. Bagi pemohon yang gagal mendapat tawaran ke Kolej Komuniti, anda boleh buat kemukakan permohonan rayuan di laman sesawang rasmi.

Semakan Keputusan Kolej Komuniti 2021 Online

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang semakan tawaran Kolej Komuniti termasuk memaparkan tarikh dan aplikasi semakan :

Tarikh semakan : akan dikemaskini (calon UPU)

Kolej Komuniti merupakan sebuah institusi pendidikan Malaysia di bawah naungan Kementerian Pendidikan Malaysia untuk menyediakan keperluan latihan dan kemahiran pada semua peringkat sebelum ke pasaran tenaga kerja atau melanjutkan pengajian ke peringkat lebih tinggi.

Cara Semak Keputusan Kolej Komuniti Online

Untuk semakan keputusan kemasukan Jun 2020 (UPUOnline) boleh dibuat secara online di laman web rasmi http://upu.moe.gov.my/web/.

Manakala kemasukan ambilan Disember 2020 boleh disemak secara online menerusi laman http://ambilan.mypolycc.edu.my/.

Permohonan Rayuan Kolej Komuniti 2020 Online

Bagi calon yang gagal mendapat tawaran kemasukan ke Kolej Komuniti, anda boleh membuat permohonan rayuan secara online menerusi portal UPU atau laman sesawang Kolej Komuniti seperti berikut ;

Aplikasi Rayuan : http://upu.moe.gov.my/web/

Sebarang pertanyaan tentang kemasukan Kolej Komuniti, sila hubungi :

Jabatan Pendidikan Kolej Komuniti
Kementerian Pendidikan Malaysia
Aras 6 & 7, Galeria PjH
Jalan P4W, Persiaran Perdana
Presint 4, 62100 Putrajaya

No. Tel: 03 8888 2633
No. Faks: 03 8888 7211

BACA JUGA :

One Response

  1. Umadevi raju May 23, 2018

Leave a Reply