Semakan Keputusan UPUOnline Penjawat Awam 2020/2021 Online (CBBDPBKP)

Semakan Keputusan UPUOnline Penjawat Awam 2020/2021 Online (CBBDPBKP). Adakah anda penjawat awam yang telah membuat permohonan UPUOnline sesi 2020/2021? Panduan buat anda khususnya penjawat awam yang telah membuat Permohonan UPU, dimana kini anda boleh menyemak keputusan kemasukan bagi Penjawat Awam Tajaan JPA-CBBDPKBP secara online di portal rasmi UPU mulai 21 Mei 2018.

Semakan Keputusan UPUOnline Penjawat Awam 2018 Online (CBBDPBKP)

Semakan Keputusan UPUOnline Penjawat Awam 2020/2021 Online (CBBDPBKP)

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang semakan keputusan UPUOnline bagi Penjawat Awam Program Tajaan JPA (CBBDPBKP) termasuk memaparkan aplikasi semakan :

Syarat UPUOnline Penjawat Awam Program Tajaan JPA (CBBDPBKP)

1. Hanya penjawat awam yang ingin memohon program Ijazah Sarjana Muda di UA dan Diploma di UA/ Politeknik Premier perlu kemukakan permohonan melalui UPUOnline.

2. Bagi penjawat awam yang berminat untuk memohon kemasukan program Diploma di Politeknik Konvensional/ METrO perlu memohon terus ke Bahagian Pengambilan Pelajar Politeknik.

3. Penjawat awam yang berjaya dalam tajaan JPA CBBDPBKP bagi program Sijil / Diploma (TVET) peru memohon terus ke Institusi Latihan Kemahiran Awam (ILKA) atau Pusat Bertauliah yang diiktiraf Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK).

Semakan Keputusan Penjawat Awam Program Tajaan JPA (CBBDPBKP) 2020

1. Pemohon perlu layari ke laman web rasmi UPU seperti di bawah ;

○ Aplikasi Semakan : https://online.mohe.gov.my/upu/CBB_hebahan

2. Anda dikehendaki masukkan nombor kad pengenalan, jenis institusi dan program pengajian masing-masing.

Untuk mendapatkan maklumat yang lebih lanjut sila hubungi di talian helpline UPU (03) 8870 8200 atau boleh mengunjungi kaunter runding cara kami di Lobi KPT di Kementerian Pendidikan Tinggi.

INFO BERKAITAN :

Semakan Keputusan UPU 2018 Lepasan STPM/ Setaraf

Semoga anda berjaya mendapat tawaran kemasukan ke UA ambilan 2020/2021.

Leave a Reply

%d bloggers like this: