UPUTag Aplikasi Pengujian Psikometrik Personaliti Diri Online

UPUTag Aplikasi Pengujian Psikometrik Personaliti Diri Online. Adakah anda pemohon UPU kemasukan universiti awam sesi akademik 2019/2020? Sudah pastinya anda keliru untuk membuat pilihan, yang mana satu (1) program sesuai untuk diri anda? Untuk makluman, kini anda jangan bimbang lagi kerana disediakan sistem online iaitu UPUTag untuk membantu anda menjawab soalan-soalan berkaitan diri anda sekaligus anda mendapat jawapan bidang kerjaya yang sesuai dan ciri-ciri keperibadian anda.

UPUTag Aplikasi Pengujian Psikometrik Personaliti Diri Online

UPUtag adalah merupakan sistem aplikasi pengujian psikometrik dalam talian yang dibina khas untuk mengenalpasti serta mengukur tret personaliti diri dan kecenderungan minat kerjaya seseorang individu. Bagi anda yang ingin mengetahui personaliti diri dan kerjaya tertentu boleh layari laman sesawang di www.uputag.com mulai 10 MAC 2018.

UPUTag Aplikasi Pengujian Psikometrik Personaliti Diri Online

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang aplikasi UPUTag termasuk aplikasi online :

Objektif UPUTag

○ Untuk membantu pelajar mencari dan memilih program pengajian yang sesuai dengan ciri keperibadian mereka, minat kerjaya dan pencapaian akademik.

○ Untuk membantu pelajar dan ibu bapa membuat keputusan yang tepat.

○ Selesaikan proses membuat keputusan dalam memilih program pengajian melalui data saintifik.

Cara Mendaftar UPUTag Online

1. Untuk membuat pendaftaran UPUTag, anda boleh rujuk menerusi di laman web https://www.uputag.com/register?u=1.

2. Bagi anda yang ingin dapatkan soalan lazim UPUTag di https://www.uputag.com/faq.

Selamat membuat pendaftaran UPUTag secara online. Semoga perkongsian ini dapat membantu anda membuat ujian psikometrik diri calon di sistem UPUTag.

Leave a Reply

%d bloggers like this: