Senarai Biasiswa PHD 2020 (Ijazah Kedoktoran)

Senarai Biasiswa PHD 2020 (Ijazah Kedoktoran). Adakah anda pelajar lepasan Ijazah Sarjana? Panduan buat anda yang ingin memohon pinjaman pelajaran atau bantuan kewangan untuk pengajian di peringkat Ijazah Kedoktoran (PHD). Untuk makluman, pinjaman pelajaran atau tawaran biasiswa akan dibuka setiap tahun sama ada daripada kerajaan atau syarikat korporat yang akan menawarkan kepada pelajar yang melanjutkan pengajian di Institut Pengajian Tinggi (IPT). Terdapat pelbagai biasiswa atau pinjaman pelajaran yang boleh dimohon oleh pelajar antaranya iaitu PETRONAS, SHELL, Telekom Malaysia  Maybank Malaysia dan banyak lagi. Untuk memudahkan pelajar, admin kongsikan tawaran biasiswa 2019/2020 bagi Ijazah Kedoktoran.

Senarai Biasiswa PHD 2019 (Ijazah Kedoktoran)

Senarai Biasiswa PHD 2020 (Ijazah Kedoktoran)

Berikut adalah senarai biasiswa lepasan Ijazah Sarjana bagi pengajian peringkat PHD di Universiti Awam dan Institut Pengajian Tinggi Swasta (IPTS). Pelajar boleh membuat semakan tawaran biasiswa PHD yang bersesuaian dengan kelayakan masing-masing menerusi pautan di bawah.

Biasiswa JPA 2019

Program penajaan JPA ini akan dibuka kepada pelajar lepasan SPM tahun 2018 bagi yang melanjutkan pengajian dalam bidang Kejuruteraan, sains dan teknologi di negara Jepun Korea Perancis dan Jerman. Tahun lalu, dibuka pada 19 Mac 2018.

Tarikh : akan dikemaskini

Biasiswa Yayasan Tenaga Nasional 

Biasiswa Yayasan Tenaga Nasional ditawarkan kepada pelajar lepasan SPM 2018 yang berkelayakan dan berminat untuk melanjutkan pengajian dalam peringkat pra-universiti dan Ijazah Sarjana Muda di luar negara.

Tarikh Tutup : akan dikemaskini

Selamat membuat permohonan dan moga mendapat tawaran bantuan pendidikan yang dimohon.

Leave a Reply