Senarai Biasiswa PHD 2024 (Ijazah Kedoktoran)

Senarai Biasiswa PHD 2024 (Ijazah Kedoktoran). Panduan buat anda yang ingin memohon pinjaman pelajaran atau bantuan kewangan untuk pengajian di peringkat Ijazah Sarjana Kedoktoran (PHD). Untuk makluman, pinjaman pelajaran atau tawaran biasiswa akan dibuka setiap tahun sama ada daripada kerajaan atau syarikat korporat yang akan menawarkan kepada pelajar yang melanjutkan pengajian di Institut Pengajian Tinggi (IPT). Terdapat pelbagai biasiswa atau pinjaman pelajaran yang boleh dimohon oleh pelajar antaranya iaitu PETRONAS, SHELL, Telekom Malaysia  Maybank Malaysia dan banyak lagi. Untuk memudahkan pelajar, admin kongsikan tawaran biasiswa bagi PHD.

Senarai Biasiswa PHD 2023 (Ijazah Kedoktoran)

Senarai Biasiswa PHD 2024 (Ijazah Kedoktoran)

Berikut dikongsikan adalah senarai biasiswa bagi pengajian peringkat PHD di Universiti Awam dan Institut Pengajian Tinggi Swasta (IPTS). Pelajar boleh membuat semakan tawaran biasiswa PHD yang bersesuaian dengan kelayakan masing-masing menerusi pautan di bawah.

Biasiswa JPA

Program penajaan JPA ini akan dibuka kepada pelajar lepasan SPM bagi yang melanjutkan pengajian dalam bidang Kejuruteraan, sains dan teknologi di negara Jepun Korea Perancis dan Jerman. Tahun lalu, dibuka pada 19 Mac 2018.

Tarikh : akan dikemaskini

Biasiswa Yayasan Tenaga Nasional 

Biasiswa Yayasan Tenaga Nasional ditawarkan kepada pelajar lepasan SPM yang berkelayakan dan berminat untuk melanjutkan pengajian dalam peringkat pra-universiti dan Ijazah Sarjana Muda di luar negara.

Tarikh Tutup : akan dikemaskini

BACA JUGA : Senarai Bantuan Kewangan Pelajar IPT

Leave a Reply