Contoh Soalan MUET Listening

Contoh Soalan MUET Listening. Panduan buat calon MUET yang bakal menduduki peperiksaan MUET tahun 2019. Bagaimana soalan MUET Listening? Untuk makluman daripada Kalendar MUET, Ujian Malaysian University English Test atau ringkasnya MUET dijadualkan akan diadakan bagi 3 sesi iaitu November, Mac dan Julai. Dalam peperiksaan MUET terdapat empat komponen iaitu speaking, reading dan writing termasuk listening.

Contoh Soalan MUET Listening

Untuk komponen Listening, ia agak susah berbanding komponen lain dimana anda perlu fokus dan faham setiap lontaran suara yang dibunyikan daripada radio. Pelajar perlu menjawab soalan berdasarkan yang anda dengar melalui suara rakaman. Pastikan jawapan yang diisi adalah tepat sama seperti suara rakaman.

Contoh Soalan MUET Listening

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang contoh soalan MUET untuk komponen listening termasuk panduan lulus cemerlang peperiksaan MUET :

Contoh Soalan MUET Listening

Contoh Soalan MUET Listening

Contoh Soalan MUET Listening

Rujukan Lengkap Peperiksaan MUET

Bagaimana nak jawab peperiksaan MUET dengan mudah? Maklumlah peperiksaan ini menjadi penentu buat pelajar yang ingin melanjutkan pengajian ke peringkat Ijazah di Universiti Awam.

Tak usah fikir panjang lagi, disini memperkenalkan Ebook Panduan MUET yang memberi garis panduan lengkap tentang bagaimana peperiksaan MUET dijalankan dan teknik-teknik menjawab soalan-soalan komponen Listening, Reading, Writing dan Speaking.

Untuk dapatkan Ebook Peperiksaan MUET, sila rujuk pautan di bawah ;

>> Rahsia Lulus Cemerlang MUET

INFO BERKAITAN :

○ Jadual Peperiksaan MUET 2019

○ Contoh Soalan MUET Speaking

Contoh Soalan MUET Writing

Semoga perkongsian tentang contoh soalan MUET listening dapat dijadikan panduan buat calon. Selamat maju jaya dan moga memperolehi keputusan cemerlang dalam peperiksaan MUET.

Leave a Reply

%d bloggers like this: