Contoh Soalan MUET Writing (Sample Question)

Contoh Soalan MUET Writing. Panduan buat calon MUET yang bakal menduduki peperiksaan MUET tahun 2020. Menerusi Kalendar MUET, Ujian Malaysian University English Test (MUET) akan dijalankan bagi 3 sesi iaitu November, Mac dan Julai. Terdapat empat komponen dalam peperiksaan MUET iaitu speaking, listening, reading termasuk writing. Berikut adalah writing MUET sample questions.

Contoh Soalan MUET Writing (Sample Question)

Untuk komponen writing, calon hendaklah tulis karangan atau esei bahasa Inggeris sepertimana peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM). Ia dibahagikan kepada 2 soalan dimana soalan pertama berbentuk graf/ frequency dan satu lagi soalan diberikan petikan. Masa diperuntukkan hanya 90 minit sahaja.

Contoh Soalan MUET Writing (Sample Question)

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang contoh soalan MUET termasuk panduan lulus peperiksaan MUET :

Format Soalan MUET Writing

Anda akan diberikan dua soalan iaitu soalan pertama berbentuk graf/ frequency dan satu soalan lagi dalam bentuk petikan.

Contoh Soalan MUET Writing (Sample Question)

Rujukan Lengkap Peperiksaan MUET

Bagi anda yang ingin dapatkan panduan dan tips-tips exam MUET, kini anda tak usah fikir lagi dimana diperkenalkan ‘Ebook Panduan Lulus MUET’ yang sudah lengkap bagi soalan-soalan komponen Listening, Reading, Writing dan Speaking.

Untuk dapatkan rujukan ini sila klik pautan di bawah :

[+] Rahsia Lulus Cemerlang MUET

INFO BERKAITAN :

○ Jadual Peperiksaan MUET 2020

○ Contoh Soalan MUET Listening

Penafian : Contoh soalan MUET di atas adalah contoh soalan sahaja bukannya soalan sebenar atau soalan bocor.

Leave a Reply