Permohonan Biasiswa Fujitsu 2022 Online (Pelajar Antarabangsa)

Permohonan Biasiswa Fujitsu 2022 Online (Pelajar Antarabangsa). Anda ingin membuat permohonan biasiswa? Panduan buat pelajar yang ingin melanjutkan pengajian dalam peringkat Ijazah Sarjana Muda. Untuk makluman, Fujitsu mempelawa kepada anda yang berkelayakan untuk memohon Biasiswa Fujitsu bagi pengajian peringkat Ijazah Sarjana Muda sesi akademik 2021. Permohonan ini boleh dibuat secara online sehingga 31 Mac 2020 di laman web rasmi Fujitsu.

Permohonan Biasiswa Fujitsu 2022 Online (Pelajar Antarabangsa)

Permohonan Biasiswa Fujitsu 2022 Online (Pelajar Antarabangsa)

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang Biasiswa Fujitsu termasuk memaparkan tarikh, syarat kelayakan dan aplikasi permohonan :

Tarikh Permohonan : Sehingga 31 Mac 2020

NILAI BIASISWA

Faedah Biasiswa Fujitsu termasuk tuisyen dan yuran untuk program Pemimpin Global untuk Inovasi dan Pengetahuan.

Penerbangan

Fujitsu Ltd. akan menyediakan tiket penerbangan pergi balik ke Jepun di mana program bermula dan berakhir, serta tiket untuk mengambil bahagian dalam program Hawaii, Thailand, dan Singapura. Pemilihan pengangkutan udara dan ejen perjalanan, termasuk jadual perjalanan, adalah mengikut budi bicara Fujitsu Ltd.

Pengaturan Perumahan

JAIMS akan membantu dalam mencari perumahan yang sesuai di Honolulu untuk peserta. Fujitsu Ltd. akan menyediakan dan membayar penginapan peserta di Jepun, Thailand, dan Singapura.

Pengurusan Visa

Peserta akan dibantu untuk mendapatkan visa Pelajar M-1 untuk memasuki masuk A.S. dan visa kemasukan Jepun untuk penginapan yang singkat. Perbelanjaan untuk mendapatkan visa adalah tanggungjawab kewangan peserta.

Syarat Kelayakan Biasiswa Fujitsu

Antara syarat-syarat kelayakan Biasiswa Fujitsu yang perlu diikuti adalah seperti berikut :

Motivasi

Seseorang yang mempunyai minat berminat dalam isu sosial dan keinginan untuk menyelesaikannya

Pendidikan

Ijazah sarjana muda atau ijazah setara dengan ijazah sarjana muda empat tahun dalam mana-mana disiplin dari institusi yang diiktiraf secara serantau atau nasional

Pengalaman

Sekurang-kurangnya tiga tahun pengalaman kerja sepenuh masa yang relevan (sepuluh hingga lima belas tahun pilihan) selepas menerima ijazah yang dinyatakan dalam seksyen Pendidikan di atas pada masa permohonan

Bahasa

Skor TOEFL minimum 577/233/90 (kertas / komputer / Internet), skor TOEIC 750, atau IELTS (Akademik) hasil ujian band keseluruhan sebanyak 6.5 atau lebih tinggi daripada ujian yang diambil dalam tempoh lima tahun yang terakhir pada masa permohonan

Cara Permohonan Biasiswa Fujitsu Online

Permohonan boleh dibuat secara online di laman web rasmi https://scholarship.jaims.jp/process/

Program Penyertaan

Para Penerima Biasiswa Fujitsu yang terpilih menghadiri Kursus Pemimpin Global untuk Inovasi dan Pengetahuan 2020 yang disampaikan oleh Yayasan Fujitsu-JAIMS.

Tempoh Program: September 9, 2020 – 15 Disember 2020

Proses Permohonan

Semua dokumen yang diperlukan termasuk borang permohonan dalam talian mesti diterima oleh tarikh akhir permohonan.

BACA JUGA : Senarai Bantuan Kewangan Pelajar IPT 2022 (Biasiswa/Pinjaman/Zakat)

Leave a Reply