Semakan Syarat Kelayakan IPTA dan Politeknik Premier Lepasan SPM/ STPM & Setaraf 2019/2020

Semakan Syarat Kelayakan IPTA/ Politeknik Premier Lepasan SPM/ STPM & Setaraf 2019/2020. Panduan buat pelajar yang ingin melanjutkan pengajian ke UA/ Politeknik/ Kolej Komuniti & ILKA sesi akademik 2019/2020. Untuk makluman, permohonan UPUOnline sesi 2019/2020 boleh dibuat secara dalam talian bermula pada hari Isnin, 25 Februari 2019. Apakah syarat kelayakan UA terkini bagi lepasan SPM/ STPM & Setaraf?

Semakan Syarat Kelayakan IPTA dan Politeknik Premier Lepasan SPM/ STPM & Setaraf 2019/2020

Untuk makluman, kini anda boleh membuat semakan syarat kemasukan UA menerusi aplikasi IMASCU. Semak syarat iMASCU adalah satu aplikasi online yang membolehkan pelajar menyemak syarat kemasukan UA bagi bidang pengajian yang dikehendaki.

Semakan Syarat Kelayakan IPTA/ Politeknik Premier Lepasan SPM/ STPM & Setaraf 2019/2020

Berikut dikongsikan adalah semakan syarat kelayakan UPU bagi kemasukan Universiti Awam/ Politeknik Premier melalui aplikasi iMASCU :

Cara Semakan Syarat Kelayakan UPU iMASCU Online

1. Calon hendaklah layari ke laman sesawang iMASCU seperti berikut ;

Aplikasi Online : Sistem Semak Syarat.

2. Setelah ke halaman utama portal IMASCU, calon perlu lengkapkan maklumat yang diberikan dalam sistem tersebut.

3. Selepas mengisi maklumat peribadi, calon perlu mengisi maklumat matapelajaran dan keputusan peperiksaan masing-masing.

4. Kemudian, klik butang ‘SEMAK’ dan akan dipaparkan keputusan kelayakan pemohon bagi jurusan yang layak dipilih. Sila cetak untuk simpan masa hadapan.

Leave a Reply

%d bloggers like this: