Senarai Biasiswa Luar Negara 2023 (Overseas)

Senarai Biasiswa Luar Negara 2023 (Oversea). Adakah anda pelajar lepasan SPM & STPM? Panduan buat anda yang ingin memohon biasiswa pelajaran bagi lanjutan pengajian di luar negara. Untuk makluman, terdapat beberapa biasiswa atau bantuan pelajaran yang boleh dimohon oleh pelajar yang melanjutkan pengajian peringkat Ijazah di luar negara. Bagi anda yang nak membuat permohonan biasiswa luar negara boleh merujuk senarai di bawah.

Senarai Biasiswa Luar Negara 2023 (Overseas)

Senarai Biasiswa Luar Negara 2023 (Overseas)

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang senarai biasiswa luar negara tahun sebagai rujukan buat pelajar. Anda boleh membuat semakan tawaran biasiswa yang bersesuaian dengan kelayakan masing-masing menerusi pautan di bawah.

Biasiswa Kerajaan Arab Saudi

Biasiswa Kerajaan Arab Saudi terbuka kepada pelajar lelaki dan perempuan yang melanjutkan pengajian dalam peringkat Ijazah Pertama, Master dan PHD di Arab Saudi.

Permohonan : KLIK SINI

Biasiswa MyBrainSc

Terbuka kepada warganegara Malaysia yang sedang mengikuti pengajian Ijazah dan Ijazah Lanjutan sepenuh masa di universiti terkemuka di dunia.

Biasiswa JPA

Jabatan Perkhidmatan Awam menawarkan beberapa biasiswa untuk lanjutan pengajian ke luar negara. Antaranya iaitu Biasiswa Komanwel United Kingdom yang dikhaskan untuk pengajian peringkat Sarjana dan PHD di universiti luar negara.

Biasiswa Bank Negara

Bank Negara Malaysia juga menawarkan biasiswa kepada pelajar yang terpilih untuk mengikuti pengajian peringkat Sarjana dan PHD di universiti terkemuka luar negara.

Biasiswa Yayasan Khazanah

Yayasan Khazanah menawarkan beberapa biasiswa kepada rakyat Malaysia yang berkelayakan untuk meneruskan pengajian Ijazah dan Sarjana di universiti terkemuka yang terpilih di United Kingdom, Amerika Syarikat dan Australia.

* Senarai biasiswa yang dibuka akan dikemaskini dari semasa ke semasa.

BACA JUGA : Senarai Bantuan Kewangan Pelajar IPT (Biasiswa/Pinjaman/Zakat)

Leave a Reply