Senarai Biasiswa Master 2024 (Ijazah Sarjana)

Senarai Biasiswa Master 2024 (Ijazah Sarjana). Panduan buat calon yang ingin memohon pinjaman pelajaran atau bantuan kewangan untuk pengajian di peringkat masters (Ijazah Sarjana). Untuk makluman, pinjaman pelajaran atau tawaran biasiswa akan dibuka setiap tahun sama ada daripada kerajaan atau syarikat korporat yang akan menawarkan kepada pelajar yang melanjutkan pengajian di Institut Pengajian Tinggi (IPT). Terdapat pelbagai biasiswa atau pinjaman pelajaran yang boleh dimohon oleh pelajar antaranya iaitu PETRONAS, SHELL, Telekom Malaysia  Maybank Malaysia dan banyak lagi. Untuk memudahkan pelajar, admin kongsikan tawaran biasiswa 2022 bagi Ijazah Sarjana.

Senarai Biasiswa Master 2024 (Ijazah Sarjana)

Senarai Biasiswa Master 2024 (Ijazah Sarjana)

Berikut adalah senarai biasiswa atau pinjaman pelajaran bagi lepasan Ijazah Sarjana bagi pengajian peringkat Master di Universiti Awam dan Institut Pengajian Tinggi Swasta (IPTS). Pelajar boleh membuat semakan tawaran biasiswa Master yang bersesuaian dengan kelayakan masing-masing menerusi pautan di bawah.

Biasiswa JPA

Program penajaan JPA ini akan dibuka kepada pelajar lepasan SPM bagi yang melanjutkan pengajian dalam bidang Kejuruteraan, sains dan teknologi di negara Jepun Korea Perancis dan Jerman.

Tarikh : akan dikemaskini

Biasiswa Yayasan Tenaga Nasional 

Biasiswa Yayasan Tenaga Nasional ditawarkan kepada pelajar lepasan SPM 2019 yang berkelayakan dan berminat untuk melanjutkan pengajian dalam peringkat pra-universiti dan Ijazah Sarjana Muda di luar negara.

Tarikh Tutup : akan dikemaskini

Biasiswa PIDM

Perbadanan Insurans Deposit Malaysia atau ringkasnya PIDM adalah badan berkanun turut menawarkan biasiswa kepada mereka yang mendapat tawaran Universiti yang tersenarai dan diluluskan oleh PIDM.

Tarikh Tutup : akan dikemaskini

BACA JUGA : Senarai Bantuan Kewangan Pelajar IPT

Leave a Reply