Jawatan Kosong UNIMAS 2020 Universiti Malaysia Sarawak

Jawatan Kosong UNIMAS 2020 Universiti Malaysia Sarawak. Anda sedang mencari pekerjaan di Universiti Awam? Peluang permohonan terbuka kepada pemohon yang berkelayakan dan berminat untuk mengisi kekosongan jawatan di Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS) tahun 2020. Untuk makluman, UNIMAS adalah sebuah Universiti Awam di Malaysia mempelawa calon yang berkelayakan membuat permohonan jawatan kosong UNIMAS secara dalam talian (online) di laman web sistem UNIMAS. Tarikh permohonan bermula daripada 22 Julai 2020.

Jawatan Kosong UNIMAS 2020 Universiti Malaysia Sarawak

Jawatan Kosong UNIMAS 2020 Universiti Malaysia Sarawak

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang jawatan kosong di Universiti Malaysia Sarawak termasuk memaparkan kekosongan jawatan dan tarikh tutup permohonan :

Tarikh Permohonan : 22 Julai 2020

Senarai Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Di UNIMAS 

  • Pegawai Pemulihan Perubatan Gred U41
  • Pustakawan Gred S41
  • Pegawai Tadbir Gred N41
  • Pegawai Psikologi Gred S41
  • Arkitek Gred J41
  • Penolong Pegawai Seni Bina Gred JA29

Syarat Kelayakan Jawatan Kosong UNIMAS

1. Warganegara Malaysia.

2. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan permohonan;

3. Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)/ Sijil Vokasional Malaysia (SVM) atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Cara Permohonan Jawatan Kosong Universiti Malaysia Sarawak 2020

Berikut adalah panduan permohonan jawatan kosong di Universiti Malaysia Sarawak tahun secara dalam talian (online) seperti di bawah :

1. Pemohon hendaklah memohon melalui borang permohonan jawatan secara atas talian yang boleh dicapai melalui https://ehcm.unimas.my/eRecruitUNIMAS

2. Pemohon yang telah disenarai pendek akan dipanggil untuk menjalani ujian/ proses tapisan yang akan ditetapkan oleh UNIMAS jika perlu sebelum dipanggil ke sesi temuduga.

3. Calon yang telah disenaraikan pendek dikehendaki menghantar satu salinan borang permohonan yang dicetak dan gambar berukuran passport beserta satu set salinan dokumen-dokumen yang telah disahkan seperti berikut :

  • Kad pengenalan
  • Sijil kelahiran
  • Sijil-sijil akademik yang berkenaan berserta transkrip (PMR/SRP/Setaraf, SPM/Setaraf, STPM/Setaraf, Diploma, Ijazah Sarjana Muda)
  • Sijil-sijil atau dokumen yang berkaitan

Untuk dapatkan keterangan lanjut, sila layari ke laman web https://news.unimas.my/vacancy

BACA JUGA : Permohonan Kemasukan ke UNIMAS 2020/21

Sumber : FB UNIMAS

Leave a Reply