Jawatan Kosong UNIMAS 2020 Universiti Malaysia Sarawak

Jawatan Kosong UNIMAS 2020 Universiti Malaysia Sarawak. Anda sedang mencari pekerjaan di Universiti Awam? Peluang permohonan terbuka kepada pemohon yang berkelayakan dan berminat untuk mengisi kekosongan jawatan di Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS) tahun 2019. Untuk makluman, UNIMAS adalah sebuah Universiti Awam di Malaysia mempelawa calon yang berkelayakan membuat permohonan jawatan kosong UNIMAS secara dalam talian (online) di laman web sistem UNIMAS. Tarikh permohonan bermula daripada 11 Mac 2019 sehingga 17 Mac 2019.

Jawatan Kosong UNIMAS 2019 Universiti Malaysia Sarawak

Jawatan Kosong UNIMAS 2020 Universiti Malaysia Sarawak

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang jawatan kosong di Universiti Malaysia Sarawak termasuk memaparkan kekosongan jawatan dan tarikh tutup permohonan :

Tarikh Permohonan : 11 Mac 2019 – 17 Mac 2019

Maklumat Jawatan Kosong Ditawarkan 

Jawatan : Pegawai Tadbir

Gred : N41

Taraf Jawatan : Tetap

Bil Kekosongan : 3

Syarat Kelayakan Jawatan Kosong UNIMAS

1. Warganegara Malaysia.

2. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan permohonan;

3. Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)/ Sijil Vokasional Malaysia (SVM) atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Cara Permohonan Jawatan Kosong Universiti Malaysia Sarawak 2020

Berikut adalah panduan permohonan Jawatan Kosong di Universiti Malaysia Sarawak tahun secara dalam talian (online) seperti di bawah :

1. Pemohon hendaklah memohon melalui borang permohonan jawatan secara atas talian yang boleh dicapai melalui url berikut:

PAUTAN : https://ehcm.unimas.my/eRecruitUNIMAS

2. Pemohon yang telah disenarai pendek akan dipanggil untuk menjalani ujian/ proses tapisan yang akan ditetapkan oleh UNIMAS jika perlu sebelum dipanggil ke sesi temuduga.

3. Calon yang telah disenaraikan pendek dikehendaki menghantar satu salinan borang permohonan yang dicetak dan gambar berukuran passport beserta satu set salinan dokumen-dokumen yang telah disahkan seperti berikut :

a. Kad pengenalan

b. Sijil kelahiran

c. Sijil-sijil akademik yang berkenaan berserta transkrip (PMR/SRP/Setaraf, SPM/Setaraf, STPM/Setaraf, Diploma, Ijazah Sarjana Muda)

d. Sijil-sijil atau dokumen yang berkaitan

Sebarang pertanyaan boleh diajukan kepada:

4. Dokumen permohonan hendaklah dihantar ke alamat seperti di bawah dengan kadar SEGERA atau semasa menghadiri ujian tapisan jika ada ;

Pendaftar

Universiti Malaysia Sarawak

94300 Kota Samarahan

(u/p: Unit Perjawatan & Pembangunan Organisasi)

No. Tel: 082- 581000

Untuk dapatkan keterangan lanjut tentang jawatan kosong, sila hubungi di talian berikut ;

– Jawatan Akademik – Encik Sazali bin Salim / Puan Normah binti Musa melalui telefon 03-90513400 samb 3070/4584/3575 atau emel: sazali@upnm.edu.my / normah@upnm.edu.my

– Jawatan Bukan Akademik – Puan Zaishamsuria Binti Samsudin / Puan Norashikin binti Yusuff / Encik Mohamad Noor Amirul Ashraf bin Osman melalui telefon 03-90513400 samb 3405/4566/4585 atau emel:
suria@upnm.edu.my / norashikin@upnm.edu.my / amirulashraf@upnm.edu.my

Semoga anda berjaya ditawarkan jawatan di UNIMAS.

Sumber : FB UNIMAS

Leave a Reply

%d bloggers like this: