Semakan Keputusan Permohonan ASWARA 2024 Online (Tarikh Daftar)

Semakan Keputusan Permohonan ASWARA 2024 Online. Nak semak keputusan tawaran ASWARA tahun 2024? Panduan buat calon yang telah membuat permohonan kemasukan ke Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan (ASWARA) ambilan 2024. Untuk makluman menerusi portal ASWARA, keputusan permohonan kemasukan ke ASWARA sesi 2024 dijangka akan diumumkan pada bulan Ogos 2023. Tahniah kepada mereka yang berjaya mendapat tawaran kemasukan ke Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan.

Semakan Keputusan Permohonan ASWARA 2024 Online

Akademi Seni Budaya dan Warisan Kebangsaan adalah nama asalnya Akademi Seni Kebangsaan (ASK) merupakan agensi di bawah Kementerian Kebudayaan, Kesenian dan Pelancongan Malaysia ketika itu. ASWARA sebagai satu-satunya institusi pengajian tinggi yang menjalankan fungsi dan peranannya sebagai sebuah institusi induk pengajian kebudayaan, kesenian dan warisan yang komprehensif dan bertanda aras sebagai yang terbilang.

Semakan Keputusan Permohonan ASWARA 2024 Online

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang keputusan ASWARA termasuk memaparkan tarikh dan aplikasi semakan :

Tarikh Semakan : akan dikemaskini

Cara Semak Keputusan Permohonan ASWARA 2023

  1. Keputusan permohonan kemasukan program secara on-line bagi Sesi Akademik 2022/2023 (I). Pemohon yang telah membuat permohonan boleh menyemak status keputusan permohonannya dengan menggunakan No. K/P dan No. siri yang telah diberi.
  2. Tarikh akhir untuk menerima atau menolak tawaran adalah Ogos 2022.
  3. Untuk makluman, anda kini boleh menyemak keputusan permohonan kemasukan ke ASWARA melalui telefon bimbit anda dengan menaip ASWARA < jarak > ENROL < jarak > [No. KP Pemohon tanpa simbol ‘-‘], hantarkan ke 15888. Setiap mesej yang dihantar akan dicaj RM0.15. Setiap mesej yang diterima akan dicaj RM0.20.

Untuk dapatkan maklumat lanjut tentang ASWARA, sila hubungi di talian 03-2778 5960/5961 di Unit Kemasukan dan Rekod atau layari ke laman web http://www.aswara.edu.my/.

BACA JUGA : Bidang Pengajian Ditawarkan di ASWARA

Tahniah kepada anda yang berjaya mendapat tawaran kemasukan ke ASWARA ambilan 2024.

Leave a Reply