Semakan Keputusan Rayuan Politeknik Ambilan Disember 2022

Semakan Keputusan Rayuan Politeknik Ambilan Disember 2022. Panduan buat calon yang mengemukakan permohonan rayuan kemasukan ke Politeknik ambilan Disember 2022. Terlebih dahulu diucapkan tahniah kepada calon yang berjaya mendapat tawaran kemasukan ke Politeknik ambilan Disember 2020. Permohonan kemasukan ke Politeknik boleh dibuat sebanyak dua kali iaitu melalui permohonan UPU atau terus ke sistem Politeknik. Bagi anda yang ada membuat permohonan rayuan Politeknik, semakan keputusan RAYUAN ke Politeknik boleh disemak mulai bulan November 2020. Anda boleh membuat semakan secara dalam talian (online) menerusi laman web rasmi www.politeknik.edu.my.

Semakan Keputusan Rayuan Politeknik Ambilan Disember 2022

Semakan Keputusan Rayuan Politeknik Ambilan Disember 2022

Berikut dikongsikan adalah maklumat semakan keputusan rayuan ke Politeknik ambilan Disember termasuk memaparkan tarikh dan aplikasi semakan :

Tarikh Semakan : akan dikemaskini

Pendidikan di Politeknik mula diperkenal di Malaysia melalui penubuhan politeknik pertamanya, Politeknik Ungku Omar di Ipoh di bawah United Nations Development Plan pada tahun 1969.

Cara Semak Keputusan Rayuan Politeknik Ambilan Disember 2022 Online

Bagi anda ada yang membuat permohonan rayuan Politeknik ambilan Disember 2022, semakan boleh dibuat secara online menerusi laman web www.politeknik.edu.my.

Untuk maklumat lanjut layari di laman sesawang rasmi Politeknik atau email ke ambilan.jppkk@moe.gov.my.

Bagi anda yang mendapat status lulus rayuan tahniah diucapkan untuk kemasukan ke Politeknik. Manakala yang gagal anda masih berpeluang untuk melanjutkan pengajian dengan membuat permohonan ke Universiti Awam atau Kolej Komuniti/ Institut Kemahiran Latihan Awan.

BACA JUGA : Senarai dan Perbezaan Politeknik Premier Konvensional & METrO

Leave a Reply

%d bloggers like this: