Permohonan DPLI UniSZA 2023 ISMPPI Online

Permohonan DPLI UNISZA 2023 ISMPPI Online. Bilakah permohonan DPLI dan ISMPPI UniSZA ambilan baharu dibuka? Panduan buat pelajar yang berminat melanjutkan pengajian ke Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA) sesi akademik 2022/2023 untuk Program Diploma Pendidikan Lepasan Ijazah (DPLI) dan Ijazah Sarjana Muda Pendidikan Pendidikan Islam (ISMPPI). Untuk makluman, permohonan kemasukan ke UniSZA bagi program DPLI dan ISMPPI ambilan 2020 boleh dibuat secara online bermula daripada 9 Februari sehingga 6 April 2020 menerusi laman web UniSZA.

Permohonan DPLI UniSZA 2023 ISMPPI Online

UniSZA menawarkan kemasukan baharu untuk program Diploma Pendidikan Lepasan Ijazah dan Ijazah Sarjana Muda Pendidikan Pendidikan Islam. Bagi program DPLI, penawaran adalah di Kampus UniSZA Gong Badak dan UniSZA di Putrajaya. Manakala, penawaran ISMPPI pula di UniSZA Putrajaya atau Pusat Pendidikan Berterusan Universiti Malaysa (UMCCed). Tempoh program DPLI adalah setahun manakala program ISMPPI adalah 4 tahun.

Permohonan DPLI UniSZA 2023 ISMPPI Online

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang kemasukan ke UniSZA Program DPLI ISMPPI termasuk memaparkan tarikh, syarat kelayakan dan aplikasi permohonan :

Tarikh Permohonan : 9 Februari – 6 April 2020

Syarat Kemasukan DPLI ISMPPI UniSZA

Antara syarat-syarat kemasukan UniSZA bagi program DPLI dan ISMPPI adalah seperti berikut:

Semakan syarat kemasukan untuk lepasan SPM/ Setaraf dan STPM/ Setaraf boleh dibuat secara online menerusi https://aplikasi.unisza.edu.my/

Artikel Berkaitan : Senarai Universiti Awam di Malaysia

Cara Permohonan DPLI dan ISMPPI UniSZA 2023 Online

  1. Untuk permohonan boleh dibuat secara online di Aplikasi UniSZA menerusi https://aplikasi.unisza.edu.my/pendidikan/
  2. Bagi permohonan kali pertama, sila masukkan nombor kad pengenalan/ Mykad dan klik butang login untuk mengisi maklumat permohonan
  3. Sebelum mengisi permohonan, pemohon dikehendaki menyediakan semua dokuman dibawah untuk upload dalam sistem permohonan (JPEG):

i) Gambar saiz passport
ii) Salinan Kad Pengenalan yang disahkan
iii) Salinan Sijil Akademik (SPM, STAM, STPM)
iv) Salinan Ijazah/Diploma yang disahkan
v) Salinan Transkrip yang disahkan
vi) Salinan Sijil MUET yang disahkan (bagi permohonan program ISMPPI)
vii) Surat Pengesahan Majikan (bagi yang sedang dalam perkhidmatan)

Sebarang pertanyaan lanjut, sila hubungi di talian 09-6688811.

BACA JUGA : Permohonan DPLI Universiti Malaya 2022

Semoga anda berjaya mendapat tawaran kemasukan ke UniSZA bagi program Diploma Pendidikan Lepasan Ijazah dan Ijazah Sarjana Muda Pendidikan Pendidikan Islam sesi 2022.

Leave a Reply

%d bloggers like this: