Semakan Keputusan UiTM Mac 2024 Online (Tarikh Pendaftaran)

Semakan Keputusan UiTM Mac 2024 Online (Tarikh Pendaftaran). Bilakah tarikh tawaran kemasukan UiTM ambilan Mac 2024? Panduan buat calon yang telah membuat permohonan kemasukan ke Universiti Teknologi MARA (UiTM) tahun 2024. Untuk makluman, keputusan kemasukan ke UiTM ambilan Mac 2023 dijangka akan diumumkan pada bulan Januari 2023. Pemohon hendaklah sentiasa melayari portal UiTM untuk mendapatkan maklumat terkini mengenai tarikh keputusan UiTM. Semakan tawaran kemasukan ke UiTM boleh dibuat secara online menerusi laman web https://online.uitm.edu.my/.

Semakan Keputusan UiTM Mac 2024 Online (Tarikh Pendaftaran)

Semakan Keputusan UiTM Mac 2024 Online (Tarikh Pendaftaran)

Berikut dikongsikan adalah maklumat tentang semakan keputusan UiTM termasuk memaparkan tarikh semakan dan aplikasi online :

Universiti Teknologi MARA atau singkatan UiTM adalah merupakan universiti awam di Malaysia yang berpusat di Shah Alam. Universiti ini terdiri daripada satu kampus utama, 13 kampus negeri berautonomi dan 21 kampus satelit. UiTM menawarkan program pengajian dalam peringkat Pra Diploma, Diploma, Asasi, Ijazah Sarjana Muda, Profesional, Penerapan dan Setara Sepenuh Masa. Pengajaran di Universiti Teknologi MARA dijalankan sepenuhnya dalam Bahasa Inggeris.

Tarikh Penting Keputusan UiTM 2023

  • Keputusan panggilan temuduga kemasukan ke Program Ijazah Sarjana Muda ke UiTM : akan dikemaskini
  • Keputusan panggilan temuduga untuk Program Profesional AC150 dan AC551 : akan dikemaskini
  • Keputusan permohonan Program Diploma atau Asasi Undang-undang UiTM : akan dikemaskini

ARTIKEL BERKAITAN : Senarai Universiti Awam di Malaysia

Syarat Am Kemasukan ke UiTM

Antara syarat-syarat kemasukan ke UiTM adalah seperti berikut :

1. Berumur sekurang-kurangnya 16 tahun dan ke atas.

2. Warganegara Malaysia.

3. Memenuhi syarat kelayakan minima bagi program yang dipohon.

Cara Semak Kemasukan UiTM 2023 Online

Untuk semakan keputusan permohonan kemasukan UiTM boleh dibuat secara dalam talian (online) di laman web https://online.uitm.edu.my. Bagi anda yang gagal mendapat tawaran boleh kemukakan permohonan rayuan kemasukan ke UiTM secara online di laman web UiTM.

Untuk sebarang pertanyaan kemasukan UiTM, sila hubungi Bahagian Permohonan UiTM atau layari ke laman rasmi Facebook Bahagian Pengambilan Pelajar UiTM.

BACA JUGA :

Leave a Reply