Senarai Biasiswa Lepasan SPM 2019 (Asasi & Diploma)

Senarai Biasiswa Lepasan SPM 2019 (Asasi & Diploma). Adakah anda pelajar lepasan SPM? Panduan buat anda yang ingin memohon pinjaman pelajaran atau bantuan kewangan untuk pengajian di peringkat Asasi atau Diploma. Untuk makluman, saban tahun pinjaman pelajaran atau tawaran biasiswa akan dibuka bagi pelajar yang melanjutkan pengajian Asasi dan Diploma di Institut Pengajian Tinggi (IPT). Terdapat pelbagai biasiswa atau pinjaman pelajaran yang boleh dimohon antaranya iaitu PETRONAS, SHELL, Karangkraf, Telekom Malaysia dan banyak lagi. Untuk memudahkan pelajar, admin kongsikan tawaran biasiswa 2019/2020 bagi lepasan SPM.

Senarai Biasiswa Lepasan SPM 2019 (Asasi & Diploma)

Senarai Biasiswa Lepasan SPM 2019 (Asasi & Diploma)

Berikut adalah senarai biasiswa 2019 lepasan SPM bagi pengajian peringkat Asasi/ Diploma di Universiti Awam dan Institut Pengajian Tinggi Swasta. Pelajar boleh membuat semakan tawaran biasiswa lepasan SPM yang bersesuaian dengan kelayakan masing-masing menerusi pautan di bawah.

Biasiswa JPA 2019

Program penajaan JPA ini akan dibuka kepada pelajar lepasan SPM tahun 2018 bagi yang melanjutkan pengajian dalam bidang Kejuruteraan, sains dan teknologi di negara Jepun Korea Perancis dan Jerman. Tahun lalu, dibuka pada 19 Mac 2018.

Tarikh : akan dikemaskini

Biasiswa Yayasan Tenaga Nasional 

Biasiswa Yayasan Tenaga Nasional ditawarkan kepada pelajar lepasan SPM 2018 yang berkelayakan dan berminat untuk melanjutkan pengajian dalam peringkat pra-universiti dan Ijazah Sarjana Muda di luar negara.

Tarikh Tutup : akan dikemaskini

Semoga perkongsian tentang tawaran biasiswa 2019 lepasan SPM dapat dijadikan panduan buat pelajar IPT. Selamat membuat permohonan dan moga mendapat tawaran bantuan pendidikan yang dimohon.

Leave a Reply

%d bloggers like this: